Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ПРО ПОДВИГ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 20.02.2024 15:02
Кількість переглядів: 67

20 лютого Україна вшановує День пам'яті Героїв Небесної Сотні, які ціною власного життя захищали ідеали демократії, відстоювали права та свободи громадян, європейське майбутнє нашої держави.

Фото без опису

Саме цього дня на Майдані загинуло найбільше активістів Революції Гідності. 20 лютого 2014 року на Інститутській вулиці у Києві силовики розстрілювали протестувальників. Тіла вбитих майданівців викладали просто неба.

Усього за день було 107 жертв, що є найбільшою кількістю загиблих учасників тримісячних протестів у Києві. Майже одразу їх назвали Небесною сотнею.

Відтоді щороку у ці дні тривають пам'ятні заходи, якими вшановують полеглих учасників Революції, а також активістів Майдану, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України.

Фото без опису

Пройшов він й сьогодні на центральній площі Болграда церемонією покладання квітів до Меморіалу Слави, в якому взяли участь голова Болградської районної військової адміністрації Михайло Шарафаненко, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, його перший заступник Андрій Гарвалов та заступниця Ганна Мунтянова, працівники структурних підрозділів РВА та міської ради, громадськість.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Фото без опису

З піснями-символами та тематичним хореографічним номером виступили солісти Центру культури та дозвілля Болградської міської ради Орина Мойсеєнко, Володимир Грубіян, Борис Луценко та зразковий ансамбль танцю "Натхнення" (кер. Вікторія Алавацька).

Фото без опису

Пам’ятаємо мужніх людей, які віддали своє життя задля демократичного майбутнього інших поколінь. Низький уклін Героям та світла пам’ять.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень