Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ГОЛОВНЕ – ЗДОРОВ’Я ТА МИР, - ВВАЖАЄ ПОЧЕСНА ЮВІЛЯРКА З СЕЛА ВИНОГРАДІВКА КАТЕРИНА КУРТЕВА

Дата: 03.04.2024 15:02
Кількість переглядів: 83

В першій день квітня своє 90-річчя відзначила мешканка села Виноградівка Болградської громади Катерина Павлівна Куртева – турботлива мати, бабуся та прабабуся, берегиня своєї великої родини.

Фото без опису

Народилися ювілярка в селі Виноградівка, в багатодітній родині, в якої виховувалося ще шестеро дітей, таких же згодом працьовитих, як і їхні батьки.

Жили дружно, але цей добробут порушив голод 1946-47 років.

«Важко було, дуже», - згадує Катерина Павлівна, яку починають душити сльози. Щоб вижити, їм з братом доводилося пішки йти до самої Молдови, де мешкали родичі матері.

Коли нашої героїні виконалося сімнадцять, вони стала старанно працювати у виноградній бригаді місцевого колгоспу, якому було віддано майже сорок років. Катерина вміло поєднувало свою нелегку трудову діяльність з вихованням дітей  та домашніми клопотами, яких було чимало.

Фото без опису

«Мені дуже пощастило з чоловіком, якого на жаль, не має вже 21 рік. Він ніколи не поділяв роботу на жіночу та чоловічу. Усе ми робили разом», - продовжує ділитися ювілярка.

«А ще ніколи не сварилася зі свекрухою та свекром, з якими жили мої батьки. Та й на мене з молодшим братом ніколи не підвищувала голос. Замість цього завжди давала поради, як зробити краще», - вступає у розмову донька Катерина Павлівни, з якою вона зараз мешкає.

Близькі жінки – а це ще й чотири онуки та п’ять правнуків, вона вважає своєю головною цінністю. І вони відповідають своїй берегині тим же.

«Я бажаю своїм рідним та всім іншим людям здоров’я та миру. Це саме головне», - зазначила ювілярка.

Найкращі побажання їй адресували в День ювілею гості – заступниця Болградського міського голови Ганна Мунтянова та староста села Виноградівка Ольга Наумова, які спеціально прибули до Катерини Павлівни, щоб привітати жінку від себе особисто та від імені Болградського міського голови Сергія Димитрієва.

«Тільки добрих нових і обов’язково зустріти сторічний ювілей у колі самих близьких», - підкреслила Ганна Мунтянова, вручивши подарунок та квіти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень