Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ПРИЙНЯЛИ ДО ВІДОМА ТА ВИЗНАЛИ ЗАДОВІЛЬНОЮ: СТАРОСТА СЕЛА ВЛАДИЧЕНЬ ПРОЗВІТУВАЛА ПРО СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ У 2023 РОЦІ

Дата: 10.04.2024 10:03
Кількість переглядів: 63

Продовжується кампанія звітів старост Болградської громади про діяльність за 2023 рік. На минулому тижні про підсумки роботи односельцям розповіла староста села Владичень Марія Ігнатова.

Фото без опису

В заході, що відбулась у місцевому клубі, також взяли участь секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко та депутат Болградської міської ради, вчитель Владиченського ліцею Володимир Сайтарли.

На початку звітування Марія Ігнатова одразу звернула увагу мешканців Владичені на те, що, незважаючи на вже другий рік роботи в умовах війни, з бюджету Болградської громади було спрямовано в 2,5 рази більше коштів, ніж склали доходи цього населеного пункту у 2023-му.

«Да, не все із запланованого вдалося зробити, з відомих причин, але й не можна сказати, що не робилося нічого», - зазначила староста.

Фото без опису

Марія Ігнатова ознайомила присутніх зі звітом по кожній сфері життєдіяльності, який заздалегідь було розміщено на її особистій сторінці в Facebook, а також на офіційному сайті Болградської міської ради. І навіть поділилася планами на 2024 рік.

Після чого присутні отримали можливість дати оцінку роботі старости та озвучити хвилюючи запитання, які поступили не тільки на адресу Марії Ігнатової, а й депутата Володимира Сайтарли.

Фото без опису

Усі ці запитання було включено до протоколу з обіцянкою обов’язково звернути на них увагу. Так, наприклад, мешканця села Уляна Кацарского хвилювало те, що, на жаль, ні всі односельці дотримуються правил збору сміття, тому попросив посилити контроль за цім з боку влади.

Фото без опису

Завідувачка сільського дошкільного закладу Тетяна Тітімова виступила з проханням звернути увагу на дитячий садок. А саме: зробити огородження, встановити альтанку, а згодом й новий сучасний дитячий майданчик.

Одне запитання, але багатостраждальне отримав і депутат Болградської міської ради Володимир Сайтарли: «Коли в селі вже капітально відремонтують дорогу, що веде на Болград?».

Депутат зауважив, що, на жаль, в вирішенні цього питання не все залежить лише від місцевої влади.

«Сьогодні, коли в Україні йде війна, усі фінансові потоки, перш за все, спрямовуються на підтримку армії, а ремонти доріг поставлені на паузу. За цим строго слідкує районна та обласна державні адміністрації. Адже, якщо не у нас не буде спроможній армії, то й доріг не буде та й нічого іншого», - підкреслив Володимир Сайтарли.

Фото без опису

Він також розповів про свою депутатську діяльність у 2023 році, пріоритетними напрямками якої стали – якраз ремонт дороги во Владичені та ремонт укриття на території сільського ліцею.

«Відсутність дитячого майданчика, ремонту доріг, доріжок тощо – це не тому, що влада не захотіла, а тому, що такі зараз непрості часи. Я хочу виразити вдячність старості Марії Федорівні Ігнатовій та всьому старостату, депутату Володимиру Сайтарли за те, що, незважаючи на усі виклики, вони роблять усе можливе, щоб село жило. На всіх засіданнях староста Владичені завжди підіймає хвилюючи питання, звертає на них увагу», - додала наприкінці зустрічі секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко.

Зазначимо, роботу старости Владичні у 2023 році було прийнято до відомо та одностайно визнано задовільною.

Ознайомитися з текстом звіту можна за посиланням https://bolgradska-gromada.gov.ua/news/1710945294/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень