Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ЗВЕРНЕННЯ БОЛГРАДСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ СЕРГІЯ ДИМИТРІЄВА З НАГОДИ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ В’ЯЗНІВ ФАШИСТСЬКИХ КОНЦТАБОРІВ

Дата: 11.04.2024 09:23
Кількість переглядів: 46

За ініціативою ООН, сьогодні відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Саме 11 квітня 1945 в’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців і вийшли на волю. Біографії цих людей - це справжні уроки мужності для молодого покоління.

Фото без опису

Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів. За роки Другої світової війни через табори смерті пройшли 18 мільйонів чоловік, з них 5 мільйонів - громадяни колишнього радянського союзу.

Кажуть, історія має здатність повторюватись… Надзвичайно прикро, що саме її сумні сторінки, з яких, здавалося б, всі повинні були винести  цінні уроки, у ХХШ столітті показують, що зло потрібно побороти ще раз.

В Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів ми згадуємо про тих, хто страждав в неволі нацистських окупантів. З того часу минуло багато днів, однак ми не маємо права забути та не можемо допустити, аби теперішній ворог зламав наш дух та волю!

Ми вклоняємось з усім світом людям, які в пекельних муках пройшли цей шлях, вистоявши найстрашніші випробування. І віддаємо данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в стінах таборів смерті.

Дякуємо та доземно вклоняємось за подвиг та самовіддану працю в ім’я нащадків! Тепер наша черга відстояти правду, свободу та мир!

Болградський міський голова Сергій ДИМИТРІЄВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень