Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ТРАГЕДІЯ, ЯКА ДОСІ БОЛИТЬ У СЕРЦЯХ

Дата: 26.04.2024 15:41
Кількість переглядів: 22

Тридцять вісім років тому, 26 квітня 1986 року, сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства – аварія на Чорнобильській АЕС, що поставила під загрозу життя та здоров’я мільйонів людей, змусила переглянути ставлення до надважливих питань екології та атомної енергетики.

Фото без опису

Понад три десятиліття слово «Чорнобиль» обпекло серця мільйонів українців, і з того часу з цим словом асоціюється скорбота, печаль, біль і туга за тими, хто вступив у двобій із неконтрольованим мирним атомом.

Сьогодні в Болграді, з нагоди 38-ї річниці тих трагічних подій, до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС Болградського району поклали квіти Болградський міський голова Сергій Димитрієв, секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко, заступниця міського голови Ганна Мунтянова, заступник голови Болградської районної військової адміністрації Олександр Іорданов, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський, ліквідатори та громадськість.

"Чорнобильців" було нагороджено почесними грамотами Болградської РВА, районної та міської ради на знак вдячності за їх мужність, що вони проявили заради нашого майбутнього.

Присутні також вшанували загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та схилили голови перед подвигом учасників ліквідації наслідків атомної катастрофи.

Пам’ятаємо Героїв, які жертвували своїм життям і здоров’ям під час ліквідації аварії на ЧАЕС! Дякуємо тим, хто дбає про безпеку на АЕС зараз, в умовах війни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень