Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

СЕЛО ВИНОГРАДІВКА БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ ВИЗНАЧАЛО 213-ТУ РІЧНИЦЮ ЗАСНУВАННЯ ТА ХРАМОВЕ СВЯТО

Дата: 08.05.2024 09:13
Кількість переглядів: 63

На цьому тижні святковим видався  понеділок для мешканців та гостей села Виноградівка Болградської громади. Адже через три роки вимушеної перерви цей населений пункт зміг, нарешті, за традицією відзначити одразу два свята - 213-ту річницю заснування та День святого Георгія Побідоносця, ім'я якого має місцевий храм.

Фото без опису

Саме з богослужіння розпочався в селі святковий ранок 6 травня. Після якого представники влади - перший заступник Болградського міського голови Андрій Гарвалов, староста Виноградівки Ольга Наумова, працівники стратостата, педагоги, учні сільського ліцею та представники громадськости поклали квіти на могили тих уродженців села, завдяки яким це свято стало можливим.

Не був забутий й нині покійний педагог Володимир Чебанов, який виховав не одне покоління виноградівців. Також йому було присвячено турнір з шахів та шашок, який проходив цього ж дня в рамках Дня села.

Велика кількість вболівальників зібралась, щоб підтримати спортсменів на місцевому майданчику, де паралельно йшли змагання з вільної боротьби та футболу.

Впродовж всього дня - з ранку до вечора просто неба Виноградівки працював благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, на якій усі бажаючи на знак вдячності нашим захисникам могли придбати різноманітні вироби прикладного мистецтва. За це кожна з майстринь отримала з рук Болградського міського голови Сергія Димитрієва дипломи.

Церемонія нагородження мешканців Виноградівки за їх внесок у розвиток та процвітання села було продовжено у ввечері - на урочистому заході "Наш дім, наше коріння", яке подарували артисти КЗ "Центр культури та дозвілля" Болградської міської ради разом із виноградівськими колегами та гостями з села Кубей - народним ансамблем танцю "Кадинжа" та його керівником Пантелеєм Кирмизи.

Болградський міський голова Сергій Димитрієв, заступник очільника Болградської РВА Олександр Іорданов, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський та староста села Ольга Наумова не тільки подякували мешканцям села за їх працьовитість, збереження традицій, а й адресували свої щирі побажання. Головне з них - це мир.

Свято вийшло дуже затишним та родинним, за яким, це було видно, по-справжньому скучили мешканці Виноградівки. Нехай наступного року воно проходить вже під мирним небом України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень