Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

БОЛГРАДСЬКА ТГ УВІЙШЛА ДО ТОП-100 ГРОМАД УКРАЇНИ, ЯКІ ПОКАЗАЛИ ВАГОМИЙ РЕЗУЛЬТАТ НА ШЛЯХУ ЦИФРОВОГО РОЗВИТКУ КРАЇНИ

Дата: 09.05.2024 16:02
Кількість переглядів: 114

Як повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України, нещодавно відбувся форум Digital Power Summit 2024, організаторами якого було Міністерство цифрового розвитку України та EGAP.

Фото без опису

На форумі презентували перший пілотний проєкт цифрової трансформації територіальних громад України. Під час заходу заступники з цифрової трансформації в державних органах від обласного рівня до міністерств та цифрові лідери громад мали змогу поспілкувалися з представниками уряду, обговорити пріоритетні проєкти 2024 року та які цифрові рішення можна ініціювати у своїх громадах та регіонах.
Ключовими темами були:
- Цифрові інструменти у освітній, медичній, соціальній та фінансовій сферах
- Цифрова економіка і цифрові послуги
- Кібербезпека та кіберстійкість
- Розвиток людського капіталу та державні програми для цього
- Естонський досвід із розвитку цифрової трансформації у малому місті
 Учасники саміту взаємодіяли інтерактивно – у групах обговорили успішні локальні цифрові проекти, проаналізували результати, обмінялися думками та ідеями.

Менторами груп виступили регіональні координатори Програми EGAP та CDTO ОВА. Після обговорень кожна група представила учасникам форуму цифрові кейси, які можна ініціювати на місцевому рівні.
Мета Індексу — відстежити рівень цифровізації громад. Результати допоможуть керівникам громад визначити сильні та слабкі сторони та впроваджувати необхідні цифрові ініціативи.
За результатами дослідження першого пілотного Індексу, в якому взяли участь 1116 територіальних громад, визначили ті серед них, що у 2023 року показали вагомий цифровий результат та увійшли до ТОП-100.

Ради повідомити, що в сотню найкращих увійшла й Болградська громада! (Ознайомитись з методикою вимірювання можна за посиланням: Методологія вимірювання).
Нажаль, спеціаліст який відповідає за цей напрямок у Болградській міській раді, не зміг взяти участь у форумі в зв’язку з підготовкою до Міжнародного Бессарабського економічного форуму в Болграді. Але новина про потрапляння до ТОП-100 громад-цифрових лідерів, про яку повідомило Міністерство цифрового розвитку, була дуже несподіваною та приємною, особливо напередодні Міжнародного  Бессарабського економічного форуму, в якому вперше буде представлена секція "IT сфера".

Зазначимо, що потрапляння до топового списку стало можливим завдяки сплаченій, дружній, плідній та поступовій роботі всього колективу Болградської міської ради та її структурних підрозділів на шляху впровадження цифрових рішень і для покращення життя мешканців громади.   

Стаття підготовлена за інформацією та фото Міністерства цифрової трансформації України    
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень