Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта

Дата: 14.05.2024 16:55
Кількість переглядів: 93

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта

 

Шановні мешканці Болградської територіальної громади! 

           У найближчі дні на офіційному сайті Болградської міської ради в підрозділі «Проекти на обговорення та аналіз регуляторного впливу»  розділу «Регуляторна політика» буде опубліковано Проект регуляторного  акту  «Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в Болградській територіальній громаді Одеської області» та аналіз регуляторного впливу до нього.

 Важливість прийняття рішення про затвердження ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки полягає у наступному:

-  У зв’язку з введенням в дію наказу Міністерства економіки України від 16.05.2023 № 3573 «Про затвердження національного класифікатора НК 018:2023 та скасування національного класифікатора НК 018:2000», з метою дотримання вимог чинного податкового законодавства в частині справляння плати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, запропоновано  привести у відповідальність до вимог чинного законодавства ( у діючому рішенні використовується національний  класифікатор будівель і споруд НК 018:2000).

- До всіх платників податків забезпечено єдиний підхід, запропоновано зберегти однаковий рівень розмірів ставок податку для юридичних та фізичних осіб власників житлової та нежитлової нерухомості і встановити розмір ставки податку для юридичних та фізичних осіб власників житлової нерухомості на рівні ставок 2024 року, тобто 1%, а для юридичних та фізичних осіб власників нежитлової нерухомості встановити розмір 1,5%. Запропоновано  переглянути  розміри пільг для фізичних та юридичних осіб, які є власниками нежитлової нерухомості. Суми додаткових надходжень по податку на нерухомість нададуть можливість здійснювати  допомогу Збройним Силам України, на вирішення соціальних проблем територіальної громади та фінансування покращення інфраструктури міста та сіл територіальної громади.

      Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта «Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в Болградській територіальній громаді Одеської області» приймаються в письмовому та електронному вигляді протягом одного календарного місяця на адресу: Болградська міська рада, (68702, Одеська обл., м. Болград, вул. Шпитальна, 45)  e-mail: miskarada@bolgrad.odessa.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень