Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

На відкритій зустрічі з мешканцями громади було розглянуто проект Статуту громади

Дата: 29.05.2024 12:18
Кількість переглядів: 86

На відкритій зустрічі з мешканцями громади було розглянуто проект Статуту громади


  27  травня 2024 року відбулись громадські обговорення проекту Статуту Болградської територіальної громади.

   Захід був організований з метою прозорості, гласності та відкритості роботи міської ради з підготовки проекту Статуту територіальної громади.  

Фото без опису

   Метою розробки та затвердження Статуту є не просто засвідчення факту створення територіальної громади чи визначення статусу громади, а створення сприятливих умов для подальшого розвитку Болградської міської територіальної громади, визначення правових та організаційних основ для максимально широкої участі мешканців громади у вирішенні питань місцевого самоврядування, налагодження взаємодії між владними, громадськими та приватними інститутами суспільства; врахування історичних, національно-культурних, соціально-економічних та інших особливостей здійснення  місцевого самоврядування на  території Болградської міської територіальної громади.
Фото без опису

    Цей важливий для громади документ у проєкті був представлений за результатами роботи членів робочої групи міської ради, які ознайомили присутніх з змістом розділів і статей запропонованого Статуту.
Фото без опису
   
В режимі он-лайн трансляції до участі у заході з привітальним словом приєднався до обговорення регіональний директор Міжнародного Проекту "USAID" "Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування"("Говерла") з питань залучення громадськості - Олександр МОШНЯГУЛ. Він подякував присутніх за можливість бути учасником громадського обговорення та ще раз підкреслив значимість прийняття статуту, його важливість і подальшу користь для роботи органу місцевого самоврядування та життя громади в цілому.

Фото без опису

    В ході громадських обговорень активними учасниками заходу були запропоновані до  включення до проекту Статуту доповнення та уточнення, які за підтримкою і за рішенням присутніх протокольно прийняти до уваги та рекомендовані членам робочої групи на доопрацювання.

    Результатом плідної та конструктивної роботи стало ухвалення проекту Статуту з доповненнями та створення Резолюції громадського обговорення проекту Статуту, з якою в найближчий час можна буде ознайомитись на сайті Болградської міської ради.

Фото без опису Фото без опису
Попереду на робочу групу міської ради з підготовки проекту Статуту чекає процедура доопрацювання тексту Статуту, подання опрацьованого проєкту Болградському міському голові для винесення остаточного варіанту тексту документа на сумісне засідання постійних депутатських комісій міської ради щодо обговорення та схвалення документу на пленарному засіданні Болградської міської ради.    

Нагадуємо, що час на отримання зауважень та пропозицій щодо структури та змісту статей Статуту Болградської територіальної громади вичерпано, але є можливість ознайомитись з ходом підготовки та останніми змінами за посиланням "Статут"  на офіційному сайті міської ради у розділі «Обговорення проекту  Статуту Болградської територіальної громади».  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень