Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

30 травня відбулось чергове пленарне засідання Болградської міської ради

Дата: 31.05.2024 13:14
Кількість переглядів: 46

31 травня відбулось чергове пленарне засідання Болградської міської ради

Фото без опису

 

   Ключові питання минулого пленарного засідання Болградської міської ради - допомога ЗСУ, наповнення бюджету та соціальна підтримка, також порядок денний 75 сесії містив питання життєдіяльності громади, в частині питань ЖКГ, місцевого бюджету  та низку земельних питань.

Фото без опису


    Якщо узагальнити, то відносно виконання бюджету  за 1 квартал 2024 року є певне його перевиконання, за рахунок надходження плати за землю з юридичних осіб та інших податків, що склало 16 млн. 332 тис. грн. Також було підтримано проєкт про встановлення розміру частини чистого прибутку (доходу) комунальних підприємств, яка підлягає зарахуванню до місцевого бюджету Болградської міської територіальної громади, згідно якого комунальні підприємства міської ради, напрямок роботи яких пов'язано з господарською діяльністю, а це Управління капітального будівництва, Болградське бюро технічної інвентаризації, Сільський будівельник, Житловик та КП "Горводоканал" повинні відраховувати до міської ради частину чистого прибутку, який встановлено у розмірі 5 відсотків для всіх перелічених, окрім КП "Горводоканал", ставка якого  становить 0 відсотків. Дане рішення вступає в силу з 01 січня 2025 року, згідно ньому комунальні підприємства мають відрахувати частину чистого прибутку за 2024 рік.

Фото без опису


   Також, задля підтримки обороноздатності та наближення перемоги,  згідно схвалених проєктів рішень, Болградською міською радою буде перераховано на потребу СБУ 100 тис.грн. та 2 млн. грн на підтримку ЗСУ.

Фото без опису


    Начальник відділу освіти Ірина Гончарова доповіла про перерозподіл та збільшення коштів на виплату премій обдарованим дітям, у зв'язку зі збільшенням кількості учнів, які мають отримувати ці премії (на даний момент їх кількість складає 102 дитини). Також, у зв'язку з тим, що у цьому році 623 дитини виявили бажання пройти оздоровлення і вартість харчування складає 65 грн. на одну дитину на добу, довелось збільшити фінансування програми заходів з оздоровлення на 174,9 тис. грн.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

    Начальник відділу соціального захисту населення Болградської міської ради Альона Жолтова ознайомила зі змінами у Програмі соціального захисту населення в частині збільшення фінансування на виготовлення бланків посвідчень багатодітним батькам та облаштування місця тимчасового проживання вимушено переміщених осіб у с. Владичень.
         Також, до порядку денного було внесено з залу додатковий проєкт рішення, про  надання згоди на виділення коштів співфінансування видатків на капітальний ремонт харчоблоків в закладах середньої освіти Болградської міської ради, прийняття якого виникло як нагальна потреба. Згідно цього рішення Болградська міська рада дає згоду на співфінансування витрат у розмірі 35 відсотки, від загальних витрат, у випадку, якщо з державного бюджету будуть виділені кошти.
         Завдяки плідній та конструктивній роботі апарату та депутатів Болградської міської ради, всі 57 проєктів порядку денного були проголосовані та схвалені


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень