Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

В СЕЛІ ЗАЛІЗНИЧНЕ ВІДБУЛОСЬ ВІДКРИТТЯ АЛЕЇ СЛАВИ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ

Дата: 21.10.2024 11:12
Кількість переглядів: 16

У суботу, 20 жовтня, в рамках відзначення 163-ої річниці заснування села Залізничне, в цьому населеному пункті Болградської громади відбулася урочиста церемонія відкриття Алеї Слави на честь трьох земляків – Руслана Дунєва, Костянтина Карагеза та Михайла Ялама, які віддали своє життя за свободу та мирне майбутнє України.

Фото без опису

На відкритті меморіалу зібралися родичі загиблих, їхні друзі, односельці та військові побратими з 88-го окремого батальйону морської піхоти. Захід був організований Залізничненським ліцеєм, а також відзначився присутністю представників місцевої влади та громади: голови Болградської районної ради Михайла Садаклієв, Болградського міського голови Сергія Димитрієва, секретаря Болградської міської ради Віри Ніколаєнко, директорки Залізничненського ліцею та депутатки міської ради Ліліі Радушко, старости села Залізничне Світлани Гергі, голови районної спілки ветеранів АТО Івана Бодлєва.

На церемонії пролунали теплі слова пам'яті та вдячності на адресу загиблих захисників. Особливе місце у промовах було відведено родинам полеглих героїв, яким висловили глибокий уклін та підтримку.

Міський голова Болграда Сергій Димитрієв у своєму зверненні підкреслив важливість єдності та віри у перемогу як найкращої шани для загиблих героїв.

"Наша єдність і віра в перемогу — це найкращий спосіб вшанувати пам'ять Руслана, Костянтина та Михайла. Сьогодні ми обіцяємо, що їхня жертва не була марною. Наша країна вистоїть. Ми переможемо. І на цій землі знову запанує мир. Дякую всім, хто сьогодні з нами. Ця Алея Слави буде свідченням того, що ми пам’ятаємо, шануємо і завжди будемо вдячні нашим захисникам. Нехай ця пам’ять додає нам сили в боротьбі за наше майбутнє. Вічна пам'ять нашим героям! Низький уклін родинам загиблих!", - наголосив він.

"Нехай ця Алея не стає більше. Ми сумуємо разом з рідними наших полеглих земляків", -зазначила староста Залізничного Світлана Гергі.

«Молодь повинна пам’ятати, якою ціною дається нам ця війна…Я щиро дякую всім - міській раді, старостату, спілці ветеранів АТО за те, що в нас є місце на честь Героїв. Це дуже важливо», - подякував брат загиблого мешканця села, випускника Залізничненської школи Руслана Дунєва.

Особливою частиною церемонії стало освячення меморіальних дошок на честь героїв, що стали символом вічної пам’яті та шани, яку мешканці села віддають своїм захисникам. Обряд провів настоятель храму Покрова Святої Богородиці протоієрей Михайло.

На завершення заходу відбулося покладання квітів. Усі присутні схилили голови в шані до тих, хто віддав своє життя за свободу України.

Відкриття Алеї Слави у Залізничному, облаштування якої розпочалося наприкінці минулого року, стало нагадуванням про героїзм та жертовність, яку проявили Руслан Дунєв, Костянтин Карагез та Михайло Ялама. Цей меморіал залишиться живим свідченням пам'яті про їхній подвиг та зобов’язанням громади не забувати тих, хто боровся за незалежність і мир на нашій землі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Вічна пам'ять героям! Низький уклін родинам загиблих!

Більше фото з церемонії відкриття Алеї Слави за посиланням https://www.facebook.com/BolgradrCityOTG/posts/pfbid02EZ6wg1ZWRRf7k65sJs9QuF2WX6nmhpWFefatKeK6pcKE2HfEhkvjVKLQ7kn589yJl

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень