Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

БОЛГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА СЕРГІЙ ДИМИТРІЄВ ПРИВІТАВ МЕШКАНЦІВ ЗАЛІЗНИЧНОГО ЗІ 163-Ю РІЧНИЦЕЮ ЗАСНУВАННЯ СЕЛА

Дата: 22.10.2024 09:19
Кількість переглядів: 11

У минулу суботу село Залізничне Болградської громади відзначило своє 163-річчя, в рамках якого тут відбувся цілий цикл заходів.

Фото без опису

Святковий ранок в цьому населеному пункті розпочався з традиційних спортивних змагань – волейболу, футболу, шашок, шахів, тенісу, у яких із задоволенням взяли участь представники різного віку.

Ну а саме святкування Дня села розпочалось вже увечері в глядацькій залі Залізничненського Будинку культури, який цього дня був повним. Окрім самих мешканців, на свято приїхали й гості заходу – голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, Болградський міський голова Сергій Димитрієв та інші представники Болградської міської ради.

Фото без опису

Присутні в першу чергу вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських захисників, а також трьох полеглих в російсько-українській війні мешканців Залізничного - Дунєва Руслана, Карагеза Костянтина, Ялама Михайла, на честь яких декілька годинами раніше у селі відбулось урочисте відкриття Алеї Слави.

Після чого для привітань на сцену піднялися голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, Болградський міський голова Сергій Димитрієв та староста села залізнична Світлана Гергі. Вони не тільки адресувала мешканцям свої щирі побажання миру, злагоди, а й нагородили деяких представників села почесними грамотами та подарунками.

Фото без опису

"Попри всі випробування, ви залишаєтеся єдиними й сильними, зберігаєте віру в майбутнє. Завдяки вашій любові та самовідданості Залізничне стає ще кращим і красивішим. Від усієї громади та від себе особисто хочу подякувати кожному з вас за вашу працю, силу духу та відданість. Разом ми подолаємо всі труднощі й будемо впевнено рухатися вперед до нових звершень та перемог", - побажав Сергій Димитрієв.

Свої привітання залізничницям також адресував й священник Свято-Покровської церкви – протоієрей Михайло Сирецький. А яскраві обрядові дії, концертні номери щиро дарували місцеві таланти.

Але на цьому свято не закінчилося, а навпаки мало не менш феєричне продовження. Адже урочистий захід плавно перейшов у фестиваль української культури «Усім серцем з Україною», який став свого роду подарункам до Дня села від організатора події - Центру культури та дозвілля Болградської міської ради.

Слід зазначити, що це фестиваль об'єднав навколо спільних цінностей не лише артистів та творчі колективи Болградської громади, а також Василівської та Кубейської ТГ. На сцені Залізничного впродовж всіх п'ятнадцяті фестивальних номерів панувало різноманіття вокального, хореографічного, театрального та інструментального мистецтва. Кожен з учасників отримав дійсно заслужений Диплом фестивалю.

Фото без опису

«Я дуже дякую всім учасникам, і окремо представникам інших громад. Саме завдяки вам фестиваль продовжує жити та відкривати нові таланти», - зазначила очільниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради Жанна Сусліна.

То ж, 163-й День народження села Залізничне вдався та завершися великим дружним хоро, у якому взяли участь як самі мешканці, так і гости свята.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Більше фото за посиланням https://www.facebook.com/media/set?vanity=BolgradrCityOTG&set=a.947879650698959


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень