A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ТЕАТРАЛЬНА СТУДІЯ «ОНГЪЛ» ВІДЗНАЧИЛА СВОЄ П’ЯТИРІЧЧЯ

Дата: 28.03.2023 12:07
Кількість переглядів: 89

27 березня відзначають своє професійне свято всі працівники театру, а разом з ними мільйони глядачів. Відзначили цей день вчора і в Болграді, тому що привід був подвійний. І День театру, і 5-річчя заснування самодіяльної театральної студії «Онгъл» КЗ "Центр культури та дозвілля" Болградської міської ради!

Саме з нагоди цих подій вчора в палаці «Кришталь» відбулася церемонія нагородження режисерів та акторів студії.

Здається, що п’ять років – це нібито не так багато. Але для «ОнгЪла» - це цікавий шлях, це його нехай і недовга, але насичена подіями історія, яку и сьогодні продовжують творити більш тридцяти акторів и режисери Наталя Волошина та Серафим Савченко. Всі ці люди талановиті, різних професій, року, яких об’єднав «ОнгЪл» для спільної мети – зробити цей світ кращім, наповнювати серця людей добром завдяки театральному мистецтву, яке не є для них професією, але однозначно - покликанням душі.

Це визначили всі, хто виходив до мікрофону, щоб особисто привітати та нагородити винуватців урочистостей.

«Ми справді пишаємось тим, що в нашому маленькому місті є свій театр, про якій за ці роки встигли узнати не лише в Болградській громаді, районі, а й за межами України. Болградська міська рада і надалі буде сприяти розвитку театру», - зазначив в своїй вітальній промові Болградський міській голова Сергій Димитрієв.

З найкращими побажаннями та вдячністю к акторам та режисерам також звернулися начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради Жанна Сусліна, директорка КЗ "Центру культури та дозвілля" Болградської міської ради Ольга Коршок, директорка Болградської гімназії імені Г. С. Раковського Сніжана Скоріч, заступниця директора Болградського ліцею №2 Ірина Гончарова, а також директорка обласного Центру болгарської культури в м. Болград Галина Іванова.

Приємною несподіванкою стале і те, що саме на церемонії нагородження Жанна Сусліна, Ольга Коршок та режисери Наталя Волошина, Серафим Савченко дали старт відкриттю театрального сезону 2023!

Хто скаже, що це недоречно – помиляється. День театру щорічно відзначають в усьому світі з 1961 року після відповідного рішення на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО. Традиційно цей день проходить під девізом «Театри як засіб взаєморозуміння та зміцнення миру між народами». І цю місію студія «ОнгЪл» виконувала - з дня свого заснування та на протязі цього складного для України року війні, неодноразово збираючи донати на підтримку ЗСУ.

Доречи, и сама церемонія нагородження почалась с хвилини мовчання в пам’ять про загиблих воїнів та з великої вдячності тим, хто і сьогодні боронить неньку Україну, наближаючи нашу Перемогу та мир!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень