A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ЗРОБЛЕНО ЧИМАЛО: СТАРОСТА СЕЛА ВЛАДИЧЕНЬ ПРОЗВІТУВАЛА ПРО СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ ЗА МИНУЛИЙ РІК

Дата: 17.04.2023 09:20
Кількість переглядів: 100

Продовжується кампанія звітів старост Болградської громади. З цього приводу мешканці села Владичень зібралися в актовому залі Будинку культури. Не лише для того, щоб почути про підсумки діяльності старости Марії Ігнатової за 2022 рік, а й поставити хвилюючі питання, у тому числі й Болградському міському голові Сергію Димитрієву, який також взяв участь у заході.

Фото без опису

Марія Ігнатова докладно зупинилася на кожній сфері діяльності, навивши конкретні цифри. Одна із яких зацікавила місцевого жителя.

Фото без опису

«Минулого року було витрачено трохи більше ніж 300 тисяч гривень на грейдування всіх доріг у селі. Мені здається, ця сума немаленька, не раціональніше було б просто обмежитися підсипкою доріг жорствою?», - пролунало питання із зали.

Фото без опису

На нього побажав відповісти Болградський міський голова. За словами Сергія Димитрієва, така сума вийшла, бо в автопарку КП «Горводоканал» грейдера не було, і його довелося орендувати.

«Скажу більше – навіть для підсипання жорствою знадобилася б техніка, якої у нас немає. Капітальні ремонти доріг минулого року, у зв'язку з війною, нам проводити заборонили, незважаючи на можливості для цього. Тому ми пішли цим шляхом. Але хочу вас запевнити, що ми вже працюємо над поповненням парку техніки комунального підприємства. Купуємо бульдозер, грейдер, чотири причепи та трактор, щоб уже не залежати ні від кого, тим більше, що громада у нас велика. Думаю, у майбутньому обиратимемо в кожному населеному пункті найпроблемніші ділянки доріг і капітально їх ремонтуватимемо, а не просто посипатимемо жорствою ями. З новою технікою з'являється більше можливостей для цього», - наголосив голова.

Фото без опису

Він також зазначив, що і капітальний ремонт дороги Виноградівка – Владичень залишається метою номер один. Щоправда, і вимагає близько 7 мільйонів гривень лише на створення проектно-кошторисної документації.

«Поки що вивчаємо цифри, а також чекаємо на розрахунки на ремонт проблемного підйому між селами Виноградівка-Владичень від служби місцевих доріг «Євродор». Подивимося, може краще направимо 7 мільйонів якраз на капітальний ремонт цієї небезпечної ділянки, але зробимо її. Вивчаємо це питання», - додав Сергій Димитрієв.

Фото без опису

Звернув він увагу і на те, що село Владичень увагою не обділяють при розподілі бюджетних коштів, багато в чому завдяки наполегливості старости Марії Ігнатової та депутата міськради від цього села Володимира Сайтарли.

«Судить самі – доходи вашого села за минулий рік склали з трансфертам на оплату заробітної плати педагогам близько 6 мільйонів 500 тисяч гривень. А направлено на вирішення проблем цього населеного пункту, його благоустрій, обладнання укриття, придбання пожежної сигналізації та вікон для ліцею та ін майже 13 міллонів гривень з бюджету громади. Це говорить про те, що вам усім є ще над чим працювати. А ще свідчить про те, що ваша староста, депутат робили все можливе для вирішення проблем, яких є чимало. Тому вважаю, що роботу Марії Ігнатової за минулий непростий рік можна визнати задовільною», - підсумував Болградський міський голова.

Фото без опису

Присутні у залі погодилися з ним, висловлюючи один за одним свої подяки на адресу не лише самої старости, а й представників усіх сфер діяльності села – культури, медицини та інших, які представляють сьогодні дружню команду.

«Так, тільки спільно, тільки разом ми зможемо подолати все. Продовжуватимемо працювати на благо Владичені і в цьому році», - сказала Марія Ігнатова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень