A A A K K K
для людей із порушенням зору
Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ЯКОЮ БУДЕ СПРОМОЖНА МЕРЕЖА ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВʼЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 15.05.2023 11:07
Кількість переглядів: 108

До 1 травня кожна область подала на погодження Міністерству охорони здоров’я пропозиції щодо визначення спроможної мережі медзакладів та проєкти планів розвитку госпітальних округів.

Фото без опису

У зв’язку з цім Болградською районною військовою адміністрацією спільно з Департаментом охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації була проведена відповідна робота.

Фото без опису

24 квітня цього року, під час наради з керівниками Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинського закладів охорони здоров’я, були презентовані медичні заклади та визначені пропозицій щодо формування госпітального округу в межах району. Також свою думку щодо формування моделі висловили присутні представники громад, які є власниками закладів охорони здоров’я.

Пропозиції щодо моделі госпітального округу на території Болградського району були презентовані Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА.

Фото без опису

Крім того, керівництвом Департаменту охорони здоров’я ОДА були проведені робочі зустрічі з керівниками медичних закладів району та обговорені перспективи розвитку лікувальних закладів й напрямків надання медичної допомоги у межах кластеру (району).

За результатами проведеної роботи в Болградському районі планується створити наступну спроможну мережу закладів охорони здоров’я:

- статус «кластерної» має отримати Арцизька центральна опорна лікарня;

- її філією повинна стати Тарутинська центральна лікарня;

- Болградська центральна районна лікарня отримує статус загального медичного закладу.

Таким чином, дві лікарні Болградщини планують об’єднати в одне комунальне некомерційне підприємство, проте, це реформування не вплине на якість медичних послуг для населення.

Керівник Болградської РВА Геннадій Бамбура підкреслив, що реалізація проєкту допоможе модернізувати та осучаснити заклади охорони здоров’я Болградщини й забезпечити жителів доступними, якісними та безоплатними медичними послугами.

Один з етапів медичної реформи передбачає, що більш прості випадки лікуватимуть на місцях, а спеціалізовану медичну допомогу надаватимуть на вищому рівні. І в залежності від складності випадку та захворювання пацієнта доставлятимуть саме в ту лікарню, де є відповідні висококваліфіковані фахівці, необхідне обладнання та ліки, щоб надати якісну медичну допомогу. Також серед основних аспектів – забезпечення гідної заробітної плати медичному персоналу і фінансова спроможність закладу при раціональному використанні ресурсів, які в Україні через воєнний стан обмежені.

Наразі МОЗ створило та затвердило склад робочої групи з питань погодження пропозицій щодо визначення спроможної мережі закладів охорони здоров’я та проєктів планів розвитку госпітальних округів. До неї входять представники МОЗ, НСЗУ, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, народні депутати, міжнародні партнери. Найближчими тижнями Робоча група, відповідно до графіка засідань, розглядатиме пропозиції щодо визначення спроможної мережі медзакладів кожної області та проєкт плану розвитку госпітального округу.

Затвердити спроможну мережу медзакладів Міністерство охорони здоров’я має до 1 липня 2023 року.

За інформацією Болградської РВА

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень