Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

СЕРГІЙ ДИМИТРІЄВ ВЗЯВ УЧАСТЬ У НАУКОВО-ПРАКТИЧНОМУ ЗАХОДІ 

Дата: 06.06.2023 11:10
Кількість переглядів: 66

"Формування територій природно-заповідного фонду починається з територіальних громад" – тема засідання круглого столу, який відбувся вчора у Центрі етнографічного, сільського зеленого туризму і сімейного відпочинку «Фрумушика-Нова». 

Фото без опису

Перед початком зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Фото без опису

Під час «круглого столу» голова Бородінської селищної ради Іван Кюссе привітав гостей та розповів про тему обговорення, яка вкрай важлива не тільки для нашого регіону, а й для всієї України, а саме - перехід від стану ландшафтного заказника місцевого значення "Тарутинський степ" до національного природного парку "Буджацькі степи".

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

В обговоренні прийняли участь голова Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, його заступник Вячеслав Кулик, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, Болградський місмький голова Сергій Димитрієв, директор Департаменту ПЕФ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Едуард Арустамян, голови територіальних громад Болградського району, спеціалісти Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА,  науковці з Київа, Одеси, Миколаїва, Ізмаїла, Херсонської області, співробітники національного природного парку «Тузлівські лимани».

Фото без опису

Фото без опису

Виконавчий директор Центру регіональних досліджень, почесний професор Ізмаїльського державного гуманітарного університету Ігор Студенников ознайомив присутніх з темою "Ревайлдінг як інноваційний підхід до збереження степних екосистем: пілотні дії з відновлення, реінтродукції та оцінки депонованого вуглецю у Тарутинському степу. Його суттю є прогресивний підхід до збереження природи, що передбачає повернення природних систем до стану, коли природа може дбати про себе сама.

Фото без опису

Результатом зустрічі стала можливість обговорення бачення та перспектив створення природно-заповідних територій у громадах, майбутньої долі заказника та подальше вирішення питання переведення його у статус національного природного парку. 

Фото без опису  

Під час відвідування Фрумушика-Нова гості мали можливість ознайомитись з інфраструктурою унікальної місцини, подивитись на парк кам'яних скульптур та музей, які знаходяться просто неба, сфотографуватись поряд з найбільшою статуєю чабана, яка, до речі, занесена у Національний реєстр рекордів, як найбільша статуя з граніту, а також відвідати вольєр-розплідник степових тварин, у якому вільно живуть та розмножуються кулани, лань, сайгак та інші степові тварини.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень