Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

Попередження дитячого травматизму в КЗ «Спорт для всіх»

Дата: 13.07.2023 13:26
Кількість переглядів: 306

   В Україні нещасні випадки посідають третє місце серед основних причин смерті. У нашій країні щороку зазнають ушкодження здоров'я приблизно 2 млн. людей, смертельно травмується більше 70 тис. осіб, або близько 200 осіб щодня, що майже удвічі перевищує аналогічні показники у розвинених країнах світу.

Фото без опису

 

   Фізкультура і спорт є могутнім інструментом зміцнення організму і фізичного розвитку дітей, але це тільки за умови вмілої і правильної організації  спортивних занять та  рухової активності. Багато підлітків грають у футбол, займаються боротьбою, але без тренерів та інструкторів або обирають місця не зовсім придатні для заняття спортом.

Фото без опису
   
Аналізуючи причини нещасних випадків, дуже прикро усвідомлювати те, що в більшості нещасних випадків їх можна було б запобігти. Профілактична робота буде ефективною, коли в цьому будуть брати участь  не тільки тренери та інструктори, а і батьки та громадськість.
   
Метою і одним з основних завдань  тренерів - педагогів та інструкторів з фізкультури КЗ «Спорт для всіх» завжди є - попередження травматизму серед дітей, юнаків та дорослих.
   
За  перше півріччя 2023 рік було проведено  33 спортивні заходи в Болградській громаді, команди і спортсмени Центру взяли участь в 37-ох виїзних спортивних змаганнях. Кожне спортивне змагання незалежно від його рівня та виду спорту починається з інструктажу з техніки безпеки з записом та підписом спортсмена  в журналі з техніки безпеки.  За перше  півріччя  2023 року  травматизму на  спортивних змаганнях зафіксовано не було.

Фото без опису
    
Також хочеться зазначити , що при проведенні активних  змагань з динамічних видів спорту (футбол, боротьба вільна, карате, джіу – джитсу)  на місці змагань знаходиться медична сестра, котра відразу, при необхідності,  надає кваліфіковану медичну допомогу.
    
На сьогоднішній момент Центру «Спорт для всіх» має достатню матеріально-технічну базу для проведення занять з більшості популярних видів спорту як в місті Болград, так і селах Болградської ТГ. Майданчики та зали постійно доукомплектовуються, обслуговуються, ремонтуються  з метою створення комфортних та безпечних умов для занять. Кожний об’єкт постійно знаходиться на контролі тренерів-викладачів та керівництва Центру «Спорт для всіх». Проте зайняття спорту іноді проходять не лише на офіційно зафіксованих та огороджених майданчиках, але і на імпровізованих мешканцями територіях, які мають певні технічні недоліки.  

     Центр «Спорт для всіх» нагадує:
- кожен  вид  спорту  потребує  поступового  накопичення  знань  і  навичок;
- бажано  займатися  тільки  з тренером або з інструктором з фізкультури;

- тренуватися  потрібно  в  спеціально  обладнаних  місцях;
- у випадку отримання травми одразу повідомляти  тренеру або  інструктору, який забезпечує надання первинної медичної допомоги.
     Якщо ви займаєтесь самостійно  -  звертайтеся до сімейного лікаря, найближчого  медичного закладу або телефонуйте на єдиний номер 112 для виклику екстрених служб в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень