Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

СЕРГІЙ ДИМИТРІЄВ ВЗЯВ УЧАСТЬ У МІТИНГУ-ПАМ'ЯТІ ПРО ЗАГИБЛИХ ЗА ВИЗВОЛЕННЯ СЕЛА ВЛАДИЧЕНЬ

Дата: 27.08.2023 13:24
Кількість переглядів: 161

Сімдесят дев'ять років відокремлюють нас від гіркої та водночас радісної в історії нашого краю події – визволення села Владичень від нацистських загарбників. Сталося це 27 серпня 1944 року. Саме цього дня з землі Одеської області було вигнано останнього німецького та румунського окупанта. І сталося це у селі Владичень.Фото без опису

Сімдесят дев'ять років – це багато чи мало? Не суть. Це насамперед привід пам'ятати та бути вдячними тим, хто, не шкодуючи своїх сил, здоров'я, молодості та життя, подарував майбутнім покоління свободу та мирне небо на довгі роки.

Фото без опису

З цією метою вчора у селі Владичень, до пам'ятного знака на честь тієї знаменної події в історії нашого краю, було покладено квіти. Таким чином, свою пошану визволителям висловили заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитро Димитров, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, депутат Болградської міської ради Володимир Сайтарли, керівник Болградської районної організації ветеранів війни та праці Олександр Луценко, учні, педагоги, жителі.

Фото без опису

«Сьогодні ми відзначаємо чергову річницю визволення села Владичень - останнього населеного пункту Одеської області від нацистів, вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємось воїнам-визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні. Дякуємо всім, хто самовіддано наближав розгром ворога та допомагав піднімати Україну з руїн. Згадуємо всіх, чиє життя забрала та страшна війна. Ця сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті українського народу. Гірко визнавати, але сьогодні українцям знову доведеться захищати Україну, її свободу та територіальну цілісність від посягань сусідньої держави. Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, а тому сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших захисників і твердо віримо у нашу перемогу. Вічна та світла пам’ять нашім загиблими воїнам! Нехай в Україні скоріше запанує мир!», - зазначив на мітингу Сергій Димитрієв.

Болградський міський голова також подякував організаторам заходу за його гідну підготовку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень