Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

ІНВЕСТУВАТИ В БОЛГРАДСЬКУ ГРОМАДУ - БЕЗПЕЧНО

Дата: 18.01.2024 16:48
Кількість переглядів: 69

На території села Табаки Болградської громади завершено будівництво ще однієї сонячної електростанції, яка ось-ось розпочне свою роботу.

Фото без опису

Зазначимо, що Болградська міська рада всіляко сприяла та сприяє тому, щоб залучати інвесторів до громади. Тим більше, що тут є чимало для цього земельних ділянок, які можуть стати джерелом поповнення бюджету ТГ. І не тільки.

Так, влітку минулого року Болградська міська рада уклала договір оренди під будівництво нової сонячної електростанції на площі понад 15 тисяч квадратних метрів. А до кінця 2023 року всі роботи вже завершено.

«На території Болградської громади вже діють три електростанції. Дві – у селі Залізничне, одна – на території Болграда. Так ось, будівництво ще однієї – це не розширення потужностей вже наявних станцій, а абсолютно новий об'єкт, який, попри воєнного стану, вирішив побудувати новий інвестор. Це нова компанія, яка вперше буде представлена в нашій громаді. Плюс по сусідству з ними є ще одна сформована земельна ділянка приблизно з аналогічним цільовим призначенням. І нею вже зацікавився ще один потенційний інвестор. І це не дивно. Адже перевага цих земельних площ полягає не лише у сприятливому для генерування сонячної енергії розташуванні земельних ділянок, а й в тому, що неподалік розташована електропідстанція, що значно скорочує і час, і витрати інвестора на прокладання кабелів», - підкреслив Микола Арнаутов, начальник відділу з питань комунальної власності та юридичного забезпечення Болградської міської ради.

Однак, як зазначили у компанії інвестора, не лише ці факти відіграли вирішальну роль у виборі території Болградської громади під будівництво сонячної електростанції.

«В умовах воєнного часу Болградщина саме той регіон, де можна і потрібно будувати бізнес, тим самим піднімаючи не лише економіку кампанії, а й держави», - наголосили орендарі.

Від цілеспрямованого створення площ під компанії, що займаються виробництвом сонячної енергії, виграє Болградська громада.

«Перша перевага – це наш внесок в енергонезалежність, тобто держави загалом і саме нашого регіону зокрема. Друге – здавання в оренду цих ділянок приносить додаткові надходження до бюджету від орендної плати, третє – це додаткові робочі місця та, відповідно, податкові надходження до бюджету», - пояснив Микола Арнаутов.

Додамо, що у цьому напрямі робота продовжується. Болградською міською радою сформовано ще сім земельних ділянок по 2 га у тому ж районі громади з розрахунку, що й вони знайдуть своїх орендарів.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень