Болградська міська громада
Одеська область, Болградський район

Податкова інформує

ЯК СУБ’ЄКТУ ГОСПОДАРЮВАННЯ ЗДІЙСНИТИ АВТОРИЗАЦІЮ НА ПРРО З ОПЕРАЦІЙНОЮ СИСТЕМОЮ ANDROID?

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що для авторизації на програмному реєстраторі розрахункових операцій (далі – ПРРО) з операційною системою Android необхідно виконувати дії відповідно до інструкції «Програмне забезпечення реєстрації фіскальних чеків «ПРРО Каса» (Android). Керівництво користувача» (далі – Інструкція), яка знаходиться в архіві з завантаженим програмним забезпеченням «Програмний реєстратор розрахункових операцій».

09:31 22.08.2024

СТРОКИ СПЛАТИ ГРОМАДЯНАМИ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до абзацу першого пункту 286.5 статті 286 Податкового кодексу України (зі змінами, далі - ПКУ) нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), які надсилають платнику податку у порядку, визначеному статтею 42 ПКУ, до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному статтею 58 ПКУ, разом із детальним розрахунком суми податку, який, зокрема, але не виключно, має містити кадастровий номер та площу земельної ділянки, розмір ставки податку та розмір пільги зі сплати податку. 

09:28 22.08.2024

ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ НАЗВИ МІСТА, ВУЛИЦІ: ЧИ НЕОБХІДНО ЗДІЙСНЮВАТИ ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЮ РРО ТА ПРРО?

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що правові відносини у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО)/програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) встановлені Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

16:19 21.08.2024

АЛГОРИТМ РОЗРАХУНКУ ПОДАТКОВОЇ ЗНИЖКИ ЗА КОРИСТУВАННЯ ІПОТЕЧНИМ ЖИТЛОВИМ КРЕДИТОМ

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що платник податку на доходи фізичних осіб ( далі – ПДФО) – резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року.

16:14 21.08.2024

Як визначається поняття «оприбуткування готівки» згідно з нормами Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні?

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що відповідно до п.п. 2 п. 58 розд. VI Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 із змінами та доповненнями (далі – Положення № 148), готівка, що надходить до кас, повинна своєчасно та в повній сумі оприбутковуватися. Порядок оприбуткування готівки в касах, у тому числі і під час розрахунків із застосуванням реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) (або розрахункових книжок (далі – РК)), визначений п. 11 розд. II Положення № 148.

16:56 06.06.2024

Юридичним особам – платникам єдиного податку третьої групи, які є власниками/користувачами земель

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що у разі перебування платника податків на спрощеній системі оподаткування (єдиний податок третьої групи) такий платник податків звільняється від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності із податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються, зокрема, платниками єдиного податку третьої групи для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм), позичку, на іншому праві користування) (підпункт 4 пункту 297.1 статті 297 Податкового кодексу України).

16:55 06.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень